Зеленият покрив – разнообразие от идеи

Зеленият покрив или още наречен жив покрив представлява покрива на една сграда, която е изцяло или частично е покрит с растителност, засадена върху хидроизолационна мембрана.
Изграждането на зелен покрив е изключително прецизна система, която трябва да се подреди и изпълни безупречно.
Обикновено словете, които включва тази система са хидроизолационни и дренажни слоеве, както и коренова бариера и интегрирана напоителна система.
Покривите при който, растителността е засадена и се поддържат в саксии, обикновено не се считат за истински зелени покриви. Покривни езера са друга форма зелен покрив.
Зелените покриви служат за няколко цели на една сграда , като например усвояването на дъждовна вода, осигуряване на изолация, създаване на местообитание за дивата природа и спомага за понижаване на температурите на въздуха в градовете и за смекчаване на парниковият ефект.
Има два вида зелени покриви:
интензивни покриви, които са по-дебели и могат да поддържат по-голямо разнообразие от растения, но от своя страна са по-тежки и изискват повече поддръжка
обширни покриви , които са поле от лек слой почва и ниска растителност, те са по-леки и по-лесни за поддръжка
Терминът зелен покрив, напоследък се използва, за описание на покриви, покрити със слънчеви колектори или фотоволтаични панели.

 

Адрес

гр. Пловдив 4006

бул. "Цариградско шосе" № 53
Домостроителен комбинат

 

Контакт

Свържете се с нас+ 359 32 624 800

Email:

 

Абонирайте се

Абонирайте се и получавайте последните новини...